Kleuterschool Sint-Job

Hoofdschool Hogebaan 2

In de hoofdschool worden de kleuters per leeftijd in een klas geplaatst. In iedere klas ligt de focus op de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Dat doen we niet alleen door hen leerstof aan te leren, maar ook door bepaalde waarden, vaardigheden en eigenschappen te stimuleren die we als school belangrijk vinden. Ontdek wat onze juffen en meesters te vertellen hebben over hun klas.

Eerste kleuterklas

In de eerste kleuterklas ontdekken kinderen samen de wereld vol verwondering en plezier. Elke dag leren ze nieuwe dingen en worden ze steeds zelfstandiger. In een warme, veilige omgeving ontdekken ze door spel en creatieve activiteiten hun eigen talenten en leren ze fijn omgaan met elkaar.

1 KA (Vlinder) – 1KC (Bij) – 1KD (Eend)

 • Ontdekken en experimenteren op een leuke manier
 • Eerste schooldag
 • Samen spelen
 • Eigen talenten ontwikkelen

 

Tweede kleuterklas

In de tweede kleuterklas ontdekken de kinderen veel over zichzelf.
Ze leren rekening houden met elkaar door samen te spelen.
Samen zoeken ze naar oplossingen voor elk probleem.
Ze zetten daarbij een grote sprong vooruit in de taalontwikkeling.
Ze zijn nieuwsgierig en leren vele nieuwe dingen.

2KA (Vogel) – 2KC (Kameleon) – 2KE (Kikker)

 • Rekening houden met elkaar
 • Samen oplossingen zoeken
 • Taalontwikkeling maakt grote sprong

 

Derde kleuterklas

De stap naar het eerste leerjaar is erg spannend voor een kind. Daarom bereiden we de kinderen al in de derde kleuterklas stapsgewijs voor. We stimuleren hun cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling en laten de kinderen al spelend leren. Ze maken onder meer kennis met de wondere wereld van de letters en klanken en komen in aanraking met lezen, schrijven, maar ook rekenen.

3KA (Koala) – 3KC (Dino) 

 • Voorbereiding op het eerste leerjaar
 • In aanraking komen met voorbereidend schrijven, lezen en rekenen
 • Letters en klanken ontdekken
 • Cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden ontwikkelen

 

Wijkschool Sint-Job

Wijkschool Platanendreef 1A

De wijkschool is gelegen op enkele minuten van de hoofdschool. In de wijkschool werken we niet met klassen volgens leeftijd. In plaats daarvan zitten de kleuters verspreid over drie leefgroepen (1KW, 2KW en 3KW). Het doel van deze leefgroepen is om gezelligheid en samenhorigheid te creëren ongeacht de leeftijd en om te kinderen zelf zaken te laten ontdekken en elkaar te helpen waar nodig. Een mooi voorbeeld is dat veel kleuters zichzelf of elkaar leren fietsen doordat ze hulp krijgen van oudere kindjes.

In de wijkschool staat rust centraal. De school is gelegen in een groene omgeving met veel bomen en heeft een leuke speelruimte buiten. Bij mooi weer mogen de kleuters gezellig buiten picknicken en organiseert de turnjuf turnlessen in open lucht.

We organiseren ook tal van leuke activiteiten en hebben verschillende speciale dagen doorheen het jaar. Zo is er geregeld een kleurtjesdag. Iedere leeftijd heeft een eigen kleur, en op deze dag zitten de kleuters per kleur en dus per leeftijd bij een juf en turnen ze samen. Om alle kinderen nog meer samen te laten spelen, is er ook een vriendjesvrijdag. Op vriendjesvrijdag gaan alle deuren open, waardoor alle kindjes over de hele school met elkaar kunnen spelen. Klinkt dat niet enorm leuk?

Verder laten we geregeld theatervoorstellingen naar de wijkschool komen, houden we elke twee jaar een grootouderfeest en hechten we veel belang aan ouderparticipatie. We nodigen ouders bijvoorbeeld uit op feestdagen zoals Kerstmis of Pasen en organiseren elk jaar een mama- en een papa-dag. Met hulp van het schoolteam, de ouders en de kleuters zelf zorgen we voor een fijne, warme omgeving waar de kleuters zich optimaal leren ontwikkelen.

Inschrijven

Indien je je kind wilt inschrijven, verwijzen we je graag door naar onze inschrijfpagina. Hier vind je alle nodige informatie.

gizske
kleuterschool sint-job
kleuterschool sint-job
kleuterschool sint-job
kleuterschool sint-job